El passat 19 de març, 35 alumnes de 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat, van participar en la Prova Cangur 2015.

El Cangur
és una prova de Matemàtiques adreçada als alumnes de secundària de diversos països europeus i que a Catalunya organitza la Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

La prova consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.Institut Valldemossa Cangur 2015 A

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que per al Cangur-2015 es va a celebrar a Puerto Rico, l’associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa amb representació nacional pròpia i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l’equip directiu de l’associació.

Llavors els participants i les participants d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per intentar resoldre’ls.

Aquest any, el nostre institut va realitzar la prova al Campus Nord de La Universitat Politècnica de Barcelona.

El temps ens va acompanyar i els alumnes van gaudir d’un dia especial en un entorn nou per a ells com és el campus d’una universitat i d’una activitat relacionada amb les matemàtiques diferent de la que es realitza a diari en classe.

Els resultats d’aquesta prova ja han sortit però els nostres alumnes encara els desconeixen ja que, el proper dia 23, dia de Sant Jordi, s’atorgaran els premis a aquells alumnes del Valldemossa que millor hagin quedat en aquestes proves.