A l’Institut Valldemossa s’han fet aquests intercanvis, entre d’altres (actualment es fa l’intercanvi amb Alemanya i Itàlia):

 • Intercanvi amb Turku (Finlàndia)

 • Intercanvi amb Itàlia.

  Aquest curs 2018-2019 alumnes de l’assignatura d’italià de 3er i 4t de l’ESO de l’institut Valldemossa participaran en un intercanvi amb la ciutat de San Vito al Tagliamento (Friuli-Venezia Giulia, Itàlia). L’alumnat italià ens visitarà la setmana del 24 al 30 de març. S’allotjaran a les cases dels nostres estudiants i de la seva mà podran començar a descobrir els barris, les llengües, la cultura i la vida de la nostra ciutat. A més, durant el dia, l’alumnat del Valldemossa que participa a l’intercanvi acompanyarà els nostres hostes en visites per conèixer el nostre institut, punts d’interès artístic i històric de Barcelona (com el Park Güell, el barri gòtic, el Macba, etc.) o visites a l’entorn de la ciutat per gaudir de paisatges i espais com caves del Penedès o Sitges. Al mes de maig, del 8 al 14, serà el torn d’agafar nosaltres les maletes i anar a trobar els italians a San Vito. Allà el nostre alumnat, que s’allotjarà a les cases dels estudiants que abans van ser els seus convidats, podrà practicar el seu italià, descobrir la gastronomia del nord d’Itàlia i conèixer, guiats pels nostres amfitrions, San Vito, els pobles de la seva zona i les ciutat veïnes més importants (com Venècia o Trieste).

 • Intercanvi amb Alemanya.

  Des del curs 2015-16 el nostre centre, agermanat amb el Leibniz Gymnasium, institut secundari de Dormagen, organitza cada any un intercanvi a I Batxillerat. El principal objectiu és la millora en l’ús de l’anglès (primera llengua estrangera d’aprenentatge als dos països) com a eina comunicativa i de coneixement.

  Cada escola forma un grup al voltant de 20-22 alumnes interessats en participar-hi. Una presentació en anglès, amb una descripció personal i contextual, ens permetrà emparellar-los Els alumnes comencen a comunicar-se a la xarxa molt abans dels viatges. Cada alumne és acollit per la família de la seva parella, amb la que conviurà durant una setmana.

  Durant l’estada a Barcelona, els alumnes alemanys i catalans realitzen tota una sèrie d’activitats, la major part d’elles conjuntes: visites a edificis emblemàtics (La Pedrera, Sagrada Família, Park Güell), exposicions (CCCB, Caixafòrum, MNAC…), i  sortides fora de Barcelona (Sitges, Figueres, Sant Sadurní d’Anoia…). Normalment el grup alemany ens visita al febrer i nosaltres anem a Dormagen a l’abril, en plena primavera. A Alemanya els professorat ens porta a visitar Düsseldorf, Colònia, Aquisgran i/o Bonn.

  Creiem que la maduresa de l’alumnat, a primer de Batxillerat, fa que l’experiència sigui especialment enriquidora, tant a nivell lingüístic com cultural i humà.

I aquestes sortides a l’estranger

 • Carcassonne (França)
 • Esquiada a Andorra
 • Viatge al CERN
 • Viatge a Roma

Institut_Valldemossa_intercambis

Viatge Carcassonne

Des de fa anys, el Seminari de francès-italià, organitza una sortida cultural i lingüística de 2 dies a França per als alumnes de 2n d’ ESO que cursen aquestes optatives. Visitem el conjunt medieval de Carcassonne, la ciutat de Narbonne amb la seva catedral gòtica i, de tornada, la fortalesa de Salses (s, XVI-XVII) que correspon als antics límits del Rosselló.

L’activitat té com a objectius: completar vivencialment alguns continguts importants del temari històric i artístic de 2n d’ ESO; utilitzar de manera pràctica i integrada les llengües estrangeres que s’aprenen al centre (francès, anglès i italià), i oferir un marc especial per fomentar la convivència, el respecte a l’entorn, tot contribuint a donar una bona imatge del nostre institut a l’estranger.

Institut_Valldemossa_carcassone

Esquiada a Andorra

El departament d’educació física, per tal de tractar tots els àmbits de l’assignatura, intenta oferir també,  un ampli ventall d’activitats físiques en medi natural (caiac, vela, catamarà, bicicleta de muntanya, curses d’orientació). La principal sortida, però, es fa a 4t d’ESO i consisteix en una esquiada de quatre dies a Andorra, amb l’objectiu de fer un curs d’esquí alpí o bé optar pel de snowboard. Normalment anem a l’estació d’Arinsal (Vallnord) i acostuma a ser a mitjans de març. Es complementa amb sortides lúdiques (Caldea) i culturals (Museu de l’automòbil).

Institut_Valldemossa_esquiada andorra2

Viatge al CERN

El seminari de física i química organitza per a l’alumnat del batxillerat científic i tecnològic un viatge de fi de curs al CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) situat a Ginebra (Suïssa)

El CERN és el Laboratori Europeu de Física de Partícules Elementals, un dels centres més grans i més ben considerats del món per a la investigació científica. El seu objectiu és la recerca de l’origen i constitució de la matèria.

Institut_Valldemossa_CERN_Wooden_Dome_5

Viatge a Roma

El viatge a Roma es fa a segon de batxillerat i té una durada de cinc dies. Va dirigit sobretot als alumnes d’història de l’art, clàssiques i dibuix tècnic. És especialment interessant pels alumnes d’història de l’art ja que algunes de les obres que entren en el temari de selectivitat es veuen i comenten durant aquest viatge.
El viatge a Roma implica una forma d’ampliar coneixements i cultura alhora que aprenen a moure’s per un país diferent. A la tornada del viatge els alumnes han de presentar un dossier del que han visitat i que serà avaluat.
Durant el viatge es visiten els museus més importants de Roma i les principals esglésies i basíliques ja que és dins aquestes on trobem moltes obres d’art, ja sigui pintures o escultures. Aquestes esglésies i basíliques, a més, tenen un gran interès arquitectònic pels alumnes de dibuix tècnic. Així, es visiten moltes obres de Bernini, Borromini o Caravaggio, tres dels principals artistes del barroc romà.  A part, també es visiten algunes restes de l’època romana com el Coliseum o l’Ara Pacis entre d’altres així com les principals places i fonts de Roma.

Institut_Valldemossa_ROMA